lauantai 18. tammikuuta 2014

VINKKEJÄ HIUSTENLEIKKUUTA SUUNNITTELEVILLE

Eli tämä postaus on suunnattu niille, jotka pohtivat hiusten leikkuuta lyhyeksi. Moni varmaan tietää, että itse leikkasin hiukset ihanihan lyhyiksi ysiluokan loppupuolella, joten voin sanoa tietäväni, mistä puhun. Itselläni hiusten leikkaaminen lyhyeksi oli todella hyvä päätös. 
Ajatus lähti muistaakseni siitä, kun katsoin ysiluokan alussa otettua luokkakuvaa ja mietin, että tyylini on luisunut niin "massamaiseksi" verrattuna seiskaluokan rokkityttöaikoihin, että oli pakko saada jotakin räväkämpää. Epäröin kuitenkin hieman ja menin kampaajalle ja annoin vapaat käden, kunhan ei leikkaa ihan lyhyeksi. Tulos oli kuitenkin todella huono, kampaaja leikkasi minulle polkkatukan ja otsiksen ilman lupaa ja värjäsi muuttamatta väriä oikeastaan ollenkaan. Kärvistelin tukan kanssa noin kuukauden (ja Unkarin matkan) ja lopulta marssin kampaajalle Pixie Geldofin kuvan kanssa. Lopputulos oli täydellinen. Sain kuulla hiuksistani tosi paljon kehuja ja kuulen itseasiassa vieläkin. Ainoa "negatiivinen" asia on ollut, että muutama poika on sanonut jälkikäteen, että näytin ihan lesbolle, mutta se on kuulemma hyvä asia.. En ymmärrä tuota stereotypiaa, Emma Watsoniakin epäiltiin lesboksi heti hiustenleikkuun jälkeen, ihan naurettavaa.
Emma Watson short hair lesbian
"...are you kidding me?"
Pixie Geldof
hiukset heti kampaajan jälkeen
Ihanihan lyhyttä mallia pidin noin puoli vuotta, jonka aikana värjäsin sen myös ruskeaksi. Kyllästyttyäni alkoi ärsyttävääkin ärsyttävämpi kasvatusvaihe. Hiusten kasvatus kesti noin vuoden, jonka aikana kiharsin sen joka_ikinen_päivä. Ilosaaressa oli tuskaa olla ilman suoristusrautaa kolme päivää. Teki varmaan ihan sikahyvää hiuksille, hah. Tukka meni ihan todella outoon malliin kasvaessaan, kampaajakin ihmetteli sitä suuresti, mutta eihän malli näkynyt kun tukka oli aina kiharalla! Viisaampi teko olisikin ollut mennä leikkauttamaan tukka parempaan malliin jo aikaisemmin, mutta ajattelin silloin että en varmana leikkaa yhtään ennen kuin saan haluamani pituuden. Nykyisistä polkkahiuksistani tykkään ihan hirmuisesti, koska ne erottuu joukosta, on helppohoitoiset ja sopii mulle.
Hiukset kasvatusvaiheessa. Voin sanoa ettei ollut mitään herkkua.
Rihannan lyhyt tukka oli aivan ihana!
Vaikka lyhyiden hiusten buumi on jo mennyt ohi,
mielestäni lyhyet hiukset ei ole koskaan epätrendikkäät.
hiukset toissapäiväisen kampaajan jälkeen
Tässä vielä lista milloin omasta mielestäni kannattaa/ei kannata leikata hiuksia lyhyeksi. Älkää kummiskaan ottako näitä liian vakavasti!

Kannattaa leikata hiukset lyhyeksi, jos...
★..tykkäät vaihtaa hiustesi väriä. 
★..etsit persoonallista tyyliä.
★..et ota hiuksiasi liian vakavasti,
★..tykkäät laittaa hiuksiasi (tämä on tärkeää kasvatusvaiheessa, poikatukkaa taas ei tarvitse laittaa ollenkaan).
★..olet miettinyt leikkaamista jo pitkän aikaa.
★..sinulla on luottokampaaja, joka varmasti ymmärtää toiveesi.
★..tiedät, millainen lyhyt hiustyyli sopii kasvonmuotoosi.

Ei kannata leikata hiuksia lyhyeksi, jos...
★..pidät pitkistä hiuksistasi mutta etsit vain jotain vaihtelua.
★..epäröit todella paljon.
★..sinulla on todella leveät kasvot (tässäkin voi tosin leikkaus ratkaista).
★..olet malttamaton (koska hiusten takaisin kasvatus vie tietenkin aikaa).
★..olet epävarma itsestäsi tai koet olevasi riippuvainen muiden ihmisten mielipiteistä.
★..rakastat pipoja (joihinkin lyhyiin hiustyyleihin, esimerkiksi minun nykyiseen, ei vain sovi pipot).
★..sinulla ei ole mielessä mitään tiettyä hiustyyliä (kannattaa selata netistä mahdollisimman paljon kuvia!).

8 kommenttia :

  1. Tuli mieleen tässä ku itellä oli kans toi lyhyt tukka ja nyt kasvattelen.. niin oon miettiny kans et nyt ois kiva pitää kiharoita mut oon vaan niin kömpelö kihartimen kanssa.. niin oisko vinkkejä millainen kiharrin ois hyvä? Ja sit ite kihartamisesta vinkkejä? :) tulis tarperseen! T. Mummolasi naapurin Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse käytän minisuoristusrautaa kun en omista muuta, sillä tulee oikein hyvät kiharat, mutta muotoilurautaa ehkä suosittelisin mielummin. Vähän pidemmille hiuksille kannattaa ostaa normaalikokoinen rauta, sillä saa ilmavammat kiharat. Ja jos löytyy muotoilusauva, sitä kannattaa kokeilla, tosin mä olen tosi kömpelö sen kanssa.
      Youtubesta löytyy hyviä tutorialeita, mutta itse kiharran hiukset pitämällä suoristinta joko pysty- tai vaaka-asennossa(kannattaa kokeilla, kumpi näyttää paremmalle sulla), kääntämällä suoristimen kokonaan ympäri ja vetämällä hiukset suoristimen läpi. Tosi sekava selitys, mutta tässä video, joka ehkä selkeyttää, koska mä kiharran just tolleen:
      http://www.youtube.com/watch?v=cDZmAKrkou4

      Toivottavasti tästä oli apua!

      Poista
  2. Mä oon samaa mieltä että lyhyt tukka on aina trendikäs ja mun mielestä suurimmalle osalle ihmistä sopii paremmin lyhyempi (en puhu ihan poikatukasta) kun taas puoleenselkää oleva pitkä tukka.

    Ärsyttää se lesboleima, minkkä moni nuori tyttö saa lyhyestä tukasta. Hei oikeesti ihmiset! Yheltä mun keverilta kysyttii et ''miks muutuit heti lesbo näköseks ku aloi olee tytön kaa'' vaikka tukka joka hänellä on on tosi naisellinen! Kylläkin lyhyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon samaa mieltä, et harvalle sopii tosi pitkä tukka, vaikka moni ajattelee, että mitä pidempi, sen parempi! Ja ihan naurettavaa miten paljon ihmiset lokeroivat muita ulkonäön perusteella..

      Poista
  3. Mä leikkasin tukkani ysiluokan alkupuolella lyhyeksi, suunnilleen samanmalliseksi kuin sulla vaikka välillä se kävi vielä tuostakin lyhyempänä, jos mahdollista. Lyhyenä tukkani pysyi lukion ykköselle asti, jolloin aloin kasvattamaan sitä wanhoja varten, ja tässä sitä vielä ollaan kaksi vuotta myöhemminkin.
    Nyt painin juurikin tuon ongelman kanssa, että leikkaisinko lyhyeksi vaiko en, koska lyhyet hiukset sopii mulle ehdottomasti paremmin kuin liru keskipitkä tukka, mutta tykkään kihartaa tukkaa ja pitää sitä korkealla pikkumyy-nutturalla, muuta iloa tästä pidemmästä tukasta ei nyt sitten olekaan...
    No oho, tulipa melkoinen avautuminen joka tuskin kiinnostaa ketään, mutta totean vielä tähän loppuun, että tuo "lesboilla on lyhyet hiukset" -stereotypia saa meikäläisenkin veret kiehumaan. En tajua, että miksi tuollaiset vanhat, paikkansapitämättömät stereotypiat istuu vieläkin niin kamalan tiukassa vaikka kuvittelis, että nykyään ihmiset osais ajatella asioita vähän eri tavalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, kinkkinen tilanne, mutta jos tiedät että lyhyt tukka käy paremmin etkä aio kasvattaa pitkäksikään, niin suosittelisin leikkaamaan;)

      Poista
  4. sinulla on todella leveät kasvot (tässäkin voi tosin leikkaus ratkaista).

    Ajattelin hetken, että kuvitteletko todella että joku menee plastiikkakirurgille muokkaamaan kasvojansa, jotta saisi lyhyet hiukset.. :DDD
    Jospa irtosi naurut sullekin.

    VastaaPoista