maanantai 27. toukokuuta 2013

THINGS I HATE ABOUT BLOGS

Vaikka olen pitänyt blogia ja ollut ylipäätään blogien maailmassa vasta puoli vuotta, olen huomannut äärimmäisen ärsyttäviä asioita blogeissa. Saa ottaa itteensä näistä ja toki antaa myös mulle rakentavaa kommenttia, otan niitä avoimin mielin vastaan.

anteeksipyytely
Itse asiassa koko tän postauksen idea lähti tästä. Mikään ei saa mua kaikkoamaan nopeammin blogista kuin "anteeksi viime postauksesta on hirveän kauan mutta kun on ollut kiireitä"-selittely. Ja näitä löytyy vielä joka toisesta blogista. Olenko mä ainoa ketä tämä ärsyttää? Sä oot perustanut blogin omasta tahdosta itseäsi varten, joten en ymmärrä lukijoilta anteeksipyytelyä. 

Toinen samaan aiheeseen liittyvä on itsensä anteeksipyytely. Miksi pitää blogia, jos jokaisen postauksen alussa pitää pyytää anteeksi tylsää postausta, liian montaa kasvokuvaa tai liian lyhyttä postausta. Blogi on sinun omasi ja sinä saat laittaa sinne mitä huvittaa, kaikkia ei voi miellyttää.

lukijoiden puhuttelu
Jos postauksessa on otsikko,  tekstiin ei tarvitse laittaa alkuun ja loppuun moikkausta. Lisäksi voi hyvää päivää että ärsyttää lukijoille lässyttäminen, kun kaikki ootte ihanii hanipööpöö mussukkatussukka tuituipuspus. Melkein yhtä ällöttävää kuin julkinen nuoleskelu.

duckface ja peace-merkki väärin päin
Eikö duckfacea ole haukuttu jo tarpeeksi? Voitteko ymmärtää, että ducklips ei ole kaunis ilme. Varsinkaan ootd-kuvissa.

merkkivaatteet ja mainonta
Monissa suosituissa blogeissa idea peittyy kaikkien mainosten ja sponsorien alle. Mielummin luen pienempiä ja persoonallisia blogeja.
Ja kun kerran persoonallisuudesta puhutaan, minua ei voisi vähempää kiinnostaa kuinka jonkun kultalusikka suussa syntyneen pikkuprinsessan uusi Guessin käsikoru käy yhteen Louis Vuittonin laukkujen kanssa.

turhat postaukset
No näitähän riittää.
Ärsyttävimpiä ovat kuitenkin ne, missä on tuhat samanlaista itseotettua(tai peilin kautta otettua) naamakuvaa peräkkäin, turhaa päiväkirjamaista löpinää ("tänään oli kiva päivä, menin kaupungille Marin kanssa ja ostin GT topin ja öö käytiin subissa"), jossa perässä on ylitaiteellinen makrokuva kahvikupista tai kasasta ruohoa.

kursorin muuttaminen
Hei ihmiset, nyt valoja tauluun. Se, että hiiren päästä valuu kasa tähtisadetta tai kukkia tai se vilkkuu sateenkaaren värejä ja yksisarvisia, ei tee sun blogista hienompaa. Päinvastoin.

robottivarmennus
Ihan älyttömän raivostuttavaa! Sen voi muuttaa pois asetuksista. Mikään ei karkota kommentoijia niin hyvin kuin se, että kommentin jälkeen pitää alkaa selventämään jotain suttuista tekstiä.

"muotiblogit"
Se, että kaikki vaatteet on ostettu H&M:ltä tai Gina Tricotista, ei tee susta muotibloggaajaa. Tee palvelus, äläkä edes vaivaudu tekemään ootd-päivitystä, jos päivän asu on balleriinat, minishortsit ja Ginan pitsitoppi. Yritä nyt siitä sitten ottaa vaikutteita.

ärsyttävät kommentit
Nyt älkää käsittäkö väärin, rakastan kommenttien saamista. Se piristää päivää, kun huomaa, että joku on viitsinyt käydä kommentoimassa. Mutta kommentit mitkä mua häirihtee on sellaset "Kiva blogi:) love-the-way-you-lie.blogspot.fi".
Joo kiitos tästä, mutta nämä on ihan selvästi pelkkiä oman blogin mainostuskommentteja. Jos ylipäätään vaivautuu kommentoimaan, niin miksei vois keksiä jotain ihan pikkuisen persoonallisempaa ja ehkä jopa jonkun parannusehdotuksen.

kieliopin puute
ARGH. Tämä ärsyttää ylivoimaisesti eniten. Ymmärrän toki, että välillä tulee virheitä, mutta teksti kannattaa tarkistaa, ennen kuin sen julkaisee. Varsinkin lyhenteitä käyttävien pikkutenujen blogeista hyvä että saa edes selvää(en tosin tiedä haluankokaan).

:)

27 kommenttia :

  1. Allekirjoitan kaikki näistä! Tuosta "Kiva blogi:) love-the-way-you-lie.blogspot.fi" sen verran että ennen sentään vaivauduin katsomaan nämä blogit, mut nykyään sen oikein huomaa kun tietyt ihmiset käy heittämässä saman tekstirimpsun joka paikkaan. Välillä ne ei edes huomaa käyneensä jo samassa blogissa monta kertaa, awkward :D

    Kiva blogi ;) sä vaikutat eloisalta ja menevältä ihmiseltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. totta, tietysti jotkut(minä) käyttää oman blogin linkkiä ns nimimerkkinä, mutta jos se menee kokonaan oman blogin mainonnaksi niin onhan se jo noloa.

      ja kiitos paljon, kommenttisi piristi:3

      Poista
  2. Haa tää sai mut hymähtämään :D oikein osuva kirjotus!

    VastaaPoista
  3. Hah, ihan mahtava postaus!! Tiedän kyllä itsekin syyllistyväni muutamiin noista (liiankin usein), mutta samalla ne kyllä melkein kaikki ärsyttää ihan hulluna... Ehkä pahinta ovat turhat postaukset, joissa on pelkkiä duckface-kuvia peilin kautta otettuina. Argh... Nykyään on vaan aika vaikeaa välttyä blogia lukiessa ihan kaikilta noilta..:/
    Mutta hei ihan aidosti oikeasti, sulla on kiva blogi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, kunnollisten blogien ettiminen on välillä äärimmäisen vaikeeta.. mutta ihan aidosti oikeasti kiitos:D

      Poista
  4. Täyttä asiaa! Tuo anteeksipyytely on munkin ykkösärsytysaihe ja lukijoiden mussuttelu ja muu lässytys on aivan yhtä ärsyttävää! Mua ei niinkään haittaa mainokset tai mainoslinkit, koska eihän niistä ole pakko painaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mm totta, totta. mut varsinkin bloggaajien tekemä piilomainonta on tosi rasittavaa:/

      Poista
  5. :Dd ihana postaus! Nauroin melkein ääneen mut teksti on kyllä täyttä asiaa!!:)

    VastaaPoista
  6. Hei, ihan mahtavaa, että kirjotit tästä aiheesta! :) voin kyllä myöntää iteskkin syyllistyväni joskus kyseisiin juttuihin...Mutta huippua, että uskallat sanoo mielipiteen täällä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti sina! no ei se oo vakavaa, musta sun blogi on just ihan huippu<3

      Poista
  7. voiei tunnistan itteni monista näistä kohdista... awkward:D
    mut hyvää tekstiä ja hei tee useemmin näitä tämmösiä "mielipide" -postauksia!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha nämä on vain mun mielipiteitä;) musta sun blogi on just hyvä ja varsinkin videopostauksissa oot hirmu luonnollinen:)

      Poista
  8. pidätkö pääs kiinni vitun ärsyttävä pikku-lissu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo kommenttia saa antaa muttei tarvii ruveta riehumaan anonyyminä:D

      Poista
  9. postauksesi pisti minut nauramaan ääneen - ei kuitenkaan siksi että tekstisi oli huvittavaa, vain siksi että olet niin naurettava

    VastaaPoista
  10. juu en tietenkään, nämä oli vain omia mielipiteitä ja tottakai munkin blogissa on kehitettävää, koska se on suht uusi ja muutenkin:)

    VastaaPoista
  11. allekirjoitan tosi monta noista jutuista! (monet olisivat voineet olla munkin postauksessa mukana, yyh kun en keksiny aikasemmin niitä :C) varsinkin tuo ärsyttävät kommentit kohta oli hyvä, lisäisin siihen vielä ne tyypit, jotka tulee kysymään "aletaanko toistemme lukijoiksi?", en yhtään tajuu sitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, en minäkään! kyllä niitä lukijoita saa muutenkin..

      Poista
  12. Tää oli ihan mahtava. Niin asiaa! Kiitos!

    VastaaPoista
  13. saat mut melkeimpä kihiseen raivosta. kuinka ristiriitasesti sä voit ilmottaa tän asian, oot melkeimpä naurettava;
    "Blogi on sinun omasi ja sinä saat laittaa sinne mitä huvittaa, kaikkia ei voi miellyttää." -> "Se, että hiiren päästä valuu kasa tähtisadetta tai kukkia tai se vilkkuu sateenkaaren värejä ja yksisarvisia, ei tee sun blogista hienompaa. Päinvastoin."
    anteeks mutta etkö just ilmottele tossa vuoronperään että se blogi on sun omas tee mitä haluut, ja sitte tulee erittäinki rakentavaa kritiikkiä siitä mitä ei missään hyvän etiketin nimessä saa tehdä.
    tee blogistasi persoonallinen -> ja sitten sanotaan että ärsyttää niin helvetisti jos puuttuu jotai kielioppia, niin no, älä lue sitä blogia, en usko että kukaan menettää mitään jos tollane erittäinki kireepillunen akka ei lue sun blogias.
    ja miksei joku joka ei oo syntyny kultalusikka perseessä sais pitää muotiblogia? okei joo sillä ei välttämättä oo varaa ostaa vittu joka ikistä vaatetta joltai Hollisterilta, mutta tarkottaako se et se tyyppii ei saa tuntee oloonsa muodikkaaks. kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. okei, ensinnäkin minun on vaikea ottaa sua tosissaan, koska et osaa pitää kritisointia asiallisena.
      toisennakin jos joku haluaa välttämättä muuttaa oman blogin kursoria, en estä, mutta oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että se ei ole hienon näköistä. lisäksi kieliopin puute ei tee blogista persoonallisempaa ja oikeinkirjoituksen arvostaminen ei ole mitään hiekkapilluilua. taisit myös käsittää väärin tuon kultalusikka-jutun, suosittelen lukemaan uudestaan.
      kiitos.

      Poista