maanantai 21. lokakuuta 2013

RANSKA, MIKÄ IHANA MAA

Vihdoin! Sain Jesseltä ylimääräisen tietokoneen itselleni, ah ihanuutta. Meidän kivikautiselle koneelle oli täysin ylitsepääsemätön tehtävä saada kuvia siirrettyä koneelle, saati muokata niitä, joten nämä Ranskan kuvat saapui tänne vähän myöhässä.
lähdössä lentokentällä, wii!
Anyway, koko Ranskan matka oli aivan ihana! Matkalla oli siis Kuopion Musiikkilukion kuoro. Minut majoittanut perhe oli aivan mahtava ja kaikista host-perheistä, missä olen ikinä ollut (niitä on yhteensä viisi), tämä oli ehdottomasti paras. Mun pari Quentin (me suomalaiset kutsuttiin sitä yhteisellä päätöksellä nimellä Kalle, koska Kallen nimi oli niin vaikea ääntää) oli tosi mukava ja puhelias, host-äiti oli taiteilija, -isäpuoli puhui todella hyvää englantia ja -pikkuveljet oli sikasöpöjä. Varsinkin nuorin veli oli tosi lutunen, se tuli joka ilta sanomaan "Bonne nuit!" ja antamaan hyvänyönsuukon.
Tutustuin matkalla aivan huikeisiin ihmisiin, niin suomalaisiin kuin ranskalaisiinkin, join paljon punaviiniä ja söin patonkia, ihastelin kaunista maata, kieltä ja ihmisiä, sekä nautin ihan rehellisesti joka hetkestä (jopa linturetkestä aikaisin aamulla:D). En muista hetkeä matkalta, jolloin olisin ollut tylsistynyt ja pitkästynyt. Meidän kuoron pääkonsertti ylitti odotukset ja se pidettiin todella kauniissa kirkossa.
ensimmäinen patonki Ranskassa!
olen aina halunnut käydä valokuva-automaatissa
ottamassa tämmöisen kuvan ja vihdoin se toteutui!
Ekana iltana käytiin luistelemassa. Hallissa oli meneillään kunnon valoshow ja bilemusiikki soi täysillä. Minä keskityin lähinnä kuvien ottamiseen..
koko porukka!
Riikan asiantunteva viininmaisteluilme..
Hengailtiin teatterin katolla..
Marikan ja Kaisan ottamia kuvia
nämä naiset oli huikeinta matkaseuraa!
Ennen koululla olevaa konserttia..

takahuoneesta löyty mielenkiintoisia asioita..
prinsessalinnoja löytyi joka nurkan takaa..
ei meillä oikeesti ees ollu hauskaa.
life is good
Ps. Mulla on nykyään tuossa postauksen lopussa tunnisteiden lisäksi like ja dislike-painike, joten jos ei jaksa kommentoida, kertokaa mielipiteenne sen avulla!:)
Sain myös poistettua tämän blogin avulla valkeat reunat blogini kuvista. Oon yrittänyt säätää niiden kanssa tosi pitkään ja nyt tuntuu heti elämä paremmalle.

8 kommenttia :

  1. Upeita kuvia ja mikä mieletön fiilis näistä välittyy!! :-) Oli varmasti huippu reissu, ja emmaliisa oot vaan niin kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti senkin hassu! oli kyllä superkiva reissu, ihana kuulla että se välitty myös kuvista :)

      Poista
  2. Ihaniaihaniaihania kuvia! Oot tosi kaunis ja täältä uus lukija <':

    VastaaPoista
  3. Ranska on kyllä upea maa! Itsekin olen siellä käynyt ja majaillut host-perheessä viikon ajan, se on jännä miten kaiken näkee eri lailla kun elää paikallisten parissa eikä hotellissa. Pidin matkasta kovasti, ja siksipä onkin mahtavaa, kun lähden ensi kuussa vajaaksi viikoksi opintomatkalle Strasbourgiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihanaa, pidä hauska matka!
      mä olen myös tosi kiitollinen, että sain mahdollisuuden asua paikallisessa perheessä, se on ihan eri tavalla avartava kokemus!

      Poista